Tableta și nisipul


Girl-playing-on-ipadStă atentă la tabletă. Se încruntă, gesticulează și mai spune câte ceva jocului. Se aud o grămadă de sunete, unele mai ascuțite altele mai joase.

Trece o oră și ea nu s-a mișcat din pat. Aceleași sunete și aceleași gesticulări.

O întreb: “Ce faci tu acolo? Mai nou tableta îți vorbește?”

Ea își ridică căpșorul și spune nonșalant: ” Nu îmi vorbește decât atunci când vreau să caut pe Google, când dau acolo la microfon. Dar acum mă joc.”

Mă opresc în tocul ușii și încep să râd și îi spun că ma gândeam că a prins rădăcini pe pat. Ea se uită mirată ca și cum a văzut un extraterestru și îmi dă replica: “Tu ești mare și nu mai știi cum să te joci. Tu toată ziua citești cărțile alea plicticoase. Tu nu te jucai tot așa ca mine când erai mică cu jucării?”

Mă pun pe marginea patului și îmi adun amintirile prețioasei copilării.

“Știi, eu nu am crescut așa.Nu am avut o jucărie anume căci în fiecare vară mă duceam la țară, la bunici unde adunam toți copiii vecini

o-KIDS-PLAY-TAG-facebooklor și jucam fel și fel de jocuri. Dacă mă gândesc mai bine, însăși joaca a fost jucăria mea. Încercam să ne facem case în copac și fugeam din casa bunicilor când era ora de culcare dar nu înainte să luăm o linguriță de dulceață zaharisită de nuci.

Apoi în livada bunicilor făceam solar cu boabe de porumb ,acopeream cu celofan ca să facem seră și drenam apa cu șănțulețe bine gândite.”

Face ochii mari și nu îi vine să creadă. Eu continui.

“Sau în țarcul bunicilor aduceau o căruță cu nisip de la cariere și făceam întrecere cine realiza cel mai frumos castel de nisip. Ne făceam  șanțuri și sisteme de apărare, exact ca la desenele animate. ”

Ea rămâne uimită: ” În nisipul ăla rece și care îți provoacă mâncărimi? ”

Eu îmi dau ochii peste cap. Câteodată uit cât de simandicoasă este.” Păi cum altfel? Și în plus, nu e chiar atât de rău. Nisipul nu provoacă mâncărimi cum spui tu.”

Ea se ridică în capul oaselor, lasă tableta deoparte și zice: ” Nisipul ăla intră peste tot și provoacă mâncărimi. De exemplu ieri, m-am jucat cu Edi, și avea un nisip mult mai bun decât ce îmi spui  tu. Fin și ușor de modelat.”

Eu ridic întrebătoare din umeri: ” Ce nisip?” Mă gândeam că a găsit nisip din Caraibe special livrat pentru ea.

Ia tableta și îmi arată următorul filmuleț pe care i l-a arătat bineînțeles Edi.

 

” Uite vezi? Ăsta e nisipul cu care m-am jucat și e mult mai distractiv. Eu am avut nisip roz și el verde, exact ca în filmuleț. Nu înțeleg ce ai găsit tu interesant la nisipul ăla de pe vremea ta.”

După ce mă lămurește, își ia  tableta și se întoarce la jocul ei. Acum chiar că mă simt înapoiată. :))

Îmi iau laptopul și caut informații. Nisipul pe care mi l-a prezentat domnișorica ( pentru că e vorba de o micuță de 8 ani) se numește Kinetic Sand și face parte din categoria jucăriilor noii generații. Este un produs perfect pentru copii cu alergii – nu conține caseină și gluten, este refolosibil, nu se usucă niciodată non-toxic și  cu efect anti microbian. De asemenea, acest material futuristic deține o textură moale şi are maleabilitatea necesară pentru a ține forma unor sculpturi și structuri simple. Secretul constă în agentul ce leagă granulele de nisip pentru a fi ușor de adunat în doar câteva secunde de pe orice suprafață.

Ăsta da nisip. Acum înțeleg ce zicea când afirma ca nisipul lui Edi e mai bun! :))

 

Advertisements

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.