Super oameni

Mă uit la Jocurile de Olimpice de mică pentru că îmi petreceam verile la bunici și prindeau doar vreo  2-3 posturi (alea de la ruși) și Televiziunea Română pe care se difuzau Jocurile Olimpice.

Mi se făcea pielea de găină când le vedeam pe fetele României pe primele locuri înfășurate în drapelul țării și cântând cu patimă imnul național.

RIO-paralympic-games-freepressjournalDar în egală măsură sunt și Jocurile Paralimpice.

Adică e vorba de oamenii ăia care deși au suferit un accident sau au avut o problemă la naștere și și-au depășit condiția și au ajuns să concureze la Jocurile Paralimpice.

Când te gândești că noi ne cramponăm la fiecare greutate și la fiecare supărare, oamenii ăștia înving greutăți, frustrări și dezaprobări din partea oamenilor. și totuși, uite unde au ajuns!

Acum 4 ani..

 

Acum patru ani, Jocurile Paralimpice de vară din 2012 s-au desfășurat în perioada 29 august–9 septembrie 2012 la Londra în Regatul Unit, după încheierea Jocurilor Olimpice de vară. A avut cel mai mare număr de sportivi și națiuni participante, un total de 4.302 de atleți din 164 de țări au fost prezenți la competiție. Comparativ cu jocurile paralimpice din 2008, numărul atleților a crescut cu 291 și a țărilor cu 18, care a fost de 4.011 și respectiv 146.

Anul acesta..

 

Jocurile Paralimpice de vară din 2016 sunt cea de-a 15-a ediție a Jocurilor Paralimpice, cea mai importantă competiție multisportivă pentru sportivi cu handicap, și primele organizate în America latină. Se vor desfășura în perioada 718 septembrie2016 la Rio de Janeiro, Brazilia, după încheierea Jocurilor Olimpice de vară. 4.350 de sportivi din 176 de țări sunt aștepți și se vor împarți 528 de medalii de aur în 23 de sporturi paralimpice.

Nu în ultimul rând, de menționat este că anul acesta vor participa 11 paralimpici din România cu suportul celor de la Olympus Dairy Lactate. La precedenta ediţie, care a avut loc la Londra, România a participat cu șase sportivi şi a obținut două medalii, una de aur şi una de argint, ambele prin Carol-Edward Novak. Cele două reușite ale ciclistului au făcut ca oficialii federației să considere participarea de la Londra un real succes.

Este nevoie de susținere pentru calificare

Prin intermediul campaniei “Susținem adevărații invingatori”, Olympus are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a mișcării paralimpice din România, oferind sportivilor cu dizabilități o expunere care să le asigure un nivel de notorietate crescut, comparabil cu cel al sportivilor fără dizabilități. În perioada iulie – septembrie, Olympus direcționează Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată. Olympus susține pentru a doua oară consecutiv sportivii care vor participa la Jocurile Paralimpice de la Rio și va direcționa către Comitetul Paralimpic 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus cumpărată.

Cuvânt la final

Tot ce aveți de făcut este să dați tot ce e mai bun! Noi vă susținem cu mic cu mare! 😀

 

 

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s