Se poartă ceaiul


Cât am așteptat o temă ce vizează ceaiul și arta ceaiului!Și da,chiar este o artă,nu râde.Dacă dai un search pe Google afli (tobeele vă rog!),că este originară din Japonia și (atenție!) este ridicată la nivel de artă.

kuniyoshi-chanoyuCeremonia ceaiului a jucat un rol important in viața culturală și artistică a Japoniei timp de mai bine de 400 de ani. Această artă este mai mult decat o ceremonie a ceaiului, este un mod de disciplinare a sufletului omenesc. Ceremonia ceaiului reprezintă prepararea și servirea ceaiului verde sub formă de pudră în prezența oaspeților, conform unui ritual specific. O ceremonie completă include kaiseki sau chakaiseki , (servirea unui aperitiv) și servirea de doua ori a ceaiului (koicha si usucha) ce durează aproximativ patru ore.

Este un ritual tradițional influențat de Budismul Zen prin care ceaiul verde matcha — sau „roua prețioasă lichida” — este preparat într-o maniera ceremonioasa de către o persoana inițiată și servit unui grup mic de oaspeți într-o atmosfera liniștită. In esența sa, ceremonia ceaiului reprezinta expresia sintetica a aspectelor fundamentale ale culturii japoneze.(sursa:http://nihonkoku.3x.ro/trad/chado/chado_index.htm )

Dar în Românica noastră,nu se practică așa.Ori te duci frumușel la cafeneau aia de fițe din centrul orașului și comanzi un ceai aburind cu fructe de goji,căpșuni,pepene galben ,zmeură și..ai înțeles ideea :)) Iar dacă nu îți permiți să dai o căruță de bani (de fapt 6 lei) pe un ceai la cafenea ,te duci la cel mai apropiat supermarket și îți iei o sticlă de ceai (cu jumătate din suma dată anterior) sau o cutie cu pliculețe de ceai.

Eu am fost în ambele situații și în ambele sunt câteva neajunsuri.

Script 1:Când te duci în cafenea,ți se aduce ceaiul prea rece ori căliu,nu este infuzat cum trebuie sau nu primești destule pliculețe cu miere(mie de fiecare dată mi se întâmplă asta!).Deci de la 6,8,10 lei dați pe ceai,ajungi să mai adaugi 2- 4 lei pentru pliculețele de miere.

Script 2:Când te duci la supermarket și ajungi la raionul cu răcoritoare,ceaiul este ori preaa cald,ori prea rece în funcție de anotimpul de afară.Cred că ai pățit de nenumărate ori să iei ceai clocit când afară sunt 32 de grade sau să fie sticle doar la frigider când sunt 2 grade afară.

Deci cum e mai bine?Știi vorba aia”când doi se ceartă,al treilea câștigă?”Well..

Script 3:Când descoperi https://artaceaiului.ro/ceai-icetea/ cu diferite sortimente,100% natural, ce conțin doar bucăți de fructe si frunze de ceai.Nu îngrașă și se găsește în varianta cu teina dar și fără,pentru copii.Livrarea este gratuită oriunde în țară.

tumblr_mifo47Tk1l1ql5yr7o1_400-2.gifAm dat scroll pe site-ul lor și mi-a atras atenția prețul acceptabil cât și multitudinea de combinații.

Și cum vara trebuie să aibă un accent “acrișor și ceva fermecător”,am ales ceaiul de  fructe cu căpșuni și kiwi să îl incerc,ce se poate servi împreună cu niște cuburi de gheață sau o ceașcă aburindă într-o seară răcoroasă.

 

Ce mai lipsește?O linguriță de miere și prietenii cărora să le împărtășesc noua mea descoperire în materie de ceai. 😀

 

 

Advertisements

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.