Când pleci în Craiova și scrii despre..


travel.gifDe un an încoace am început să călătoresc prin țară.Dar nu din cauză că mă plictisesc ci cu proiecte sau concursuri.Și cum omului îi șade bine la pas,am ajuns și prin Craiova.În trecere dar e bine și atât decât nimic.

Am întâlnit un o olteancă anul trecut în Cluj,la un proiect și am ținut legătura.Și cum distanța dintre Cluj și Craiova nu e așa mare,am zis să fac o vizită și frumoasei Craiove.

Ce m-a frapat a fost faptul că…aici chiar se aplică zvonurile cum că omul își scoate pistolul și începe să tragă”.Eram la semafor și un BMW alb claxona un Golf să meargă mai repede,a frânat prea repede și BMW-ul a intrat în Golful din față.Să nu mai zic că apoi,au ieșit niște “ceafă lată” masivi cu lanțuri și tatuaje semnificative.De aici,știți continuarea.

Gazdele mele au început să râdă văzându-mi expresia stupefiată. :))

Astfel,am început să fac turul orașului.Craiova nu e un oraș mare dar are o frumusețe aparte.Am vizitat locașurile de cult precum Catedrala Maicii Domnului, Manastirea Cosuna-Bucovatul Vechi, Biserica Jitianu, Biserica Tuturor Sfintilor si Catedrala Sf. Dumitru.Nu mă dau eu în vânt după religie etc dar mi-a fcut plăcere să explorez locurile acestea.Biserica-Jitianu

De la construcțiile laice,am ajuns la cele istorice precum:Casa Băniei,Fântâna Jianului, Fântâna Popova, Palatul Jean Mihail si Palatul Vorvorezilor.Întotdeauna am fost tare curioasă să văd cum arată faimoasa Casă a Băniei.Nu de alta,dar tot auzeam la știrile din sport menționându-se. 😀

Obosită de la atâta istorie (și înfometată),am ajuns în Centrul vechi al Craiovei.Gazdele mele,au sugerat să mergem la un restaurant tradițional să încerc bucate tradiționale oltenești dar ..mi-a atras atenția un local viu colorat cu miros îmbietor,Fajitas Tex Mex.Gazdele mele au ținut să îmi spună ca este cel mai fain restaurant mexican din Craiova.

logo-fajitasMenționez că până în momentul ăla,nu mai mâncasem mâncare mexicană dar nici mâncaree tradițională nu îmi doream.Așa că,ne-am așezat frumușel la masă și am așteptat să ni se aducă meniurile.Nu știu cum se face dar se cunoaște de la o poștă că unt moldoveancă. 😀 Inclusiv chelnerii (apropo au avut o servire impecabilă) și-au dat seama că nu sunt de-a casei.int1-small

Prețurile sunt accesibile și meniul foarte bine pus la punct.Eu mi-am ales Ensalada de Pollo.A fost foarte gustos și răcoritor.Dacă aș mânca așa de fiecare dată,clar aș lua multe kilograme.

De aceea,vă sugerez,în calitate de moldoveancă să mâncați cu încredere la Fajitas Tex Mex,când aveți ocazia.Cine se gândea că la restaurantul la care voi mânca,se va face o campanie pe tema aceasta. :))

 

P.S. : Nu am fost o leneșă căci după aceea am fost Parcul Romanescu și la Grădina Botanică ,căci făcusem burțile mari. 😀KNk4E

 

Advertisements

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.