Inconjurul pub-urilor in 20 de minute

tumblr_m0js96igG31qkp65ho1_500Şi plouă.
Şi plouă.
Să-mi bag picioarele!
Plouă de aproape o săptămână.

Merg cu busul spre facultate.

Vreme”nemaipomenită”…de dormit şi de citit cărţi.Dar,nuu,bineînţeles că nu fac asta.Ci mă duc la facultate.Deh..De la 10 am curs practic(adică un fel de seminar dar la noi se numeşte şi aşa.).Iar facultatea mea e în partea opusă a oraşului aşa că ocolesc tot oraşul.
Mă aşez frumuşel pe un loc liber.Azi nu e aşa mare aglomeraţie.Am timp să analizez oamenii,locurile..

La noi,populația este îmbătrânită..Zic la noi ca și cum sunt în partea cealaltă a mapamondului.Nu..doar suntem in Galați unde busurile sunt pline ochi la ora 7 dimineața,mai ales traseele 102 și 105.

Mno..să îmi continui aventura.

Plec de la capătul troleului unde lumea se înghesuie la tonomatul de cafea de lângă Full House să își ia o cafea la 2 lei și să fumeze o țigară la “bucată”.Un om normal,care nu e de pe aici ar spune că lumea se înghesuie să își ia mâncare de la Full House dar ..nu.. se așteaptă pentru cafeaua minune și covrigul fierbinte de la simigeria de lângă.Priveliștea e dezolantă pentru că este..o adunătură de oameni de peste tot-oamenii ce vin din zonele limitrofe,oamenii ce se duc la piața din 19 sau elevii ce se duc la liceul si școlile din zonă.

Ajung la stația Spitalul Județean.Aici,autobuzul este sub stăpânire homo sapiens.La propriu.Autobuzul devine neîncăpător și busul devine o cutie de sardină.

Și încep ..”Dom’le da’ mai înaintați pe culoar!”Nu,serios acum.Unde puii mei este acel culoar??Oamenii nu au posibilitatea nici să se întoarcă d’apăi să se mai înainteze??

tumblr_nmpeie0MEn1rxhp7xo1_500Of..

În Țiglina,oamenii mai coboară dar din nefericire urcă dublu.Mirosuri interesante se perindă prin bus.Îmi pun eșarfa la nas.Am avut o idee bună când mi-am combinat parfumurile.:))

Pe la Potcoava,se golește busul cât de cât.Dar..se urcă minorități..Nu am nimic cu ei dar,felul cum se comportă..lasă mult de dorit,Mai “o păpușa ce tunsoare frumosă ai ” sau “cu cât se termină numărul tău?”Cu cât îi  eviți cu atât se bagă în seamă..

Până în stația mai sus menționată,se profilează doar fast-fooduri(Țiglina e inima fast-food-urilor.De la Golden Chicken,Passage și simigera Luca etc),magazine vestimentare și ici colo un restaurant.Si mai nou,cei de la Glaze Haze au cele mai faine gogosi americane exact Antic și Corso.Bună mâncarea la ei din câte am auzit și de asemenea am auzit și că se scuipă în mâncare deci aveți grijă unde mâncați.

Mai este Cafe no.9 până în Potcoava.Este o casă naționalizată și transformată în cafenea.Mică și înghesuită.Și cu prețuri mari :)) Măcar de și-ar merita banii..dar nu..

Apoi vizavi se întrec reprezentantele băncilor..Raiffeisen,BRD sau NN..De fiecare dată când am fost pe acolo toată lumea era tare serioasă și la costum.Vă dați seama când mai zâmbea careva,rămâneam extra șocată…

La Potcoava,este Place Pub.Cândva,era un pub fain cu muzică bună și foarte lejer.Am fost la un majorat acolo și m-am distrat foarte bine acolo..Acum a decăzut.Puștii sunt cei care bagă muzică și..puștii sunt populația preponderentă..

Vizavi ,este The Loft.Locul meu de suflet.Înainte se numea Geenie..like a geenie in a bottle.Dar vara aceasta și-au schimbat numele și au renovat interiorul.Are același aer de Geenie deși unii spun exact contrariul și are încă cea mai bună ciocolată caldă din Galați.Ca budinca.Yum!

La Modern,următoarea stație,este un conglomerat de cafenele și pub-uri.Daily,Olympos,365,Coffee House,The Folly.Ai de unde alege.

Penultima statie,Parfumul Teilor adaposteste un restaurant cu specific arabesc.Nu  am incredere..oamenii sunt cam dubiosi acolo..

Si..tobele va rooog!!

Ultima statie,facultatea mea.Gata,de aici va descurcati.Va las singuri sa descoperiti singuri.Fug sa prind semaforul verde pe trecere! Cius!Duh_duh_duh

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s