De prin Galati adunate

M-am gandit asa,dintr-o mare curiozitate sa dau un search pe Google,sa vad daca exista persoane interesante in Galati.Am ajuns inclusiv la istoria Galatiului,daca vrei sa arunci un ochi,gasesti aici toate informatiile.


Nu stiu ce se stie de Galati,un oras in sud-estul Romaniei cu vreo 300 de mii de locuitori,un faimos port candva,un oras corupt si…un oras consumat,unde valorile nu au unde sa fie slefuite.
 
Dar altii,care au curaj,ies din “safe mode” si ajung sa fie oameni recunoscuti la nivel national si chiar international.
 
Sunt cateva exemple semnificative precum:
Marcel Pavel care s-a nascut in comuna Independenta,in judetul Galati.Da da,sunt sigura ca il stii.Si tu fredonai “Frumoasa mea in noaptea astaaa..”.Hai,nu minti,ca si tu faceai asta :)). Revenind la lucruri serioase,Marcel Pavel se remarca prin talentul sau muzical, vocea sa de tenor fiind destul de rar intalnita printre solistii de muzica usoara din Romania, dar si de peste hotare.Si sunt sigura ca mai stii ca a participat si la Eurovision cu Monica Anghel.
 
Ajung si in domeniul muzicii pop,undeee,avem doi “castigatori”.
 
Giulia Anghelescu  a pășit prima oară pe scenă la 6 ani, la spectacolul-emisiune pentru copii Tip Top Minitop. În octombrie 2004, Giulia devine co-prezentatoare la emisiunea “Cool-Mea Distracției”, la TVR2, ulterior fiind unic prezentator al emisiunii “Kiss Adventure” de la Prima TV. Giulia, alături de Andu Câmpu, a prezentat emisunea “Kiss my way”, de la Kiss FM. Cel de al 2-lea album a fost lansat în vara lui 2006 si s-a numit “Fluturi”. Albumul este unul matur, venind cu o schimbare în viața Giuliei, care renunță la atitudinea de adolescentă rebelă, alegând să se transforme într-o domnișoară visătoare. Piesele de pe album reușesc să surprindă un puzzle din viața artistei.Poate multi o stiu din trioul Candy.”Te-am ales pe tine te-am ales,nu un actor modest”Atunci suspinau toate pustoaicele dupa tipul din videoclip (*Gabriel Huiban).Nu nega,caci si tu cititorule faceai asta :)) Iar duetul cu cei de la Dj Project la melodia “Nu” iti trezeau nostalgii.

“Ea este Danaaaa,colegaaa meaaa!”
Haide,stiu ca o stii.O fredonai in fata blocului.Fredonai si “Fata blonda” si “Fata de la parter”.Da,ai ghicit,cei de la AMICII o cantau,in componenta lor fiind si Florin Ristei,castigatorul editiei din 2012 al concursului X FACTOR.Multi nu stiu ca Florin Ristei  a debutat in 2000, cu piesa “Dana”, alaturi de trupa AMICI, cunoscand un succes imens in acea perioada.  Din 2005 a devenit solistul trupei MARFAR unde si-a completat experienta muzicala, devenind impreuna cu colegii sai una dintre cele mai apreciate trupe de cover-uri din Romania. Dupa 7 ani de activitate in MARFAR, Florin Ristei de la X FACTOR a hotarat ca e timpul sa incerce ceva nou, intr-o noua formula, abordand un nou stil. Proiectul FreeStay reprezinta o revenire a lui Florin Ristei pe piata muzicala.

 
*statea la distanta de un bloc sau doua de cea mai buna prietena a mea. “Vecinu’ aparut iar la televizor” :))
 
 https://www.youtube.com/embed/-CTnvAZ63tI?feature=player_embedded
 
Si ultima dar nu cea din urma..Andreea Antonescu,jumatatea trupei Andre.După lansarea albumului solo, micuța Andreea, împreună cu alte două fete (printre care și Giulia, ex- Candy) înființează trupa “Flash”. Însă proiectul nu durează mult, Andreea Antonescu visând la o carieră alături de Andreea Bălan pe care o întâlnise la mai multe emisiuni și de care îi plăcea foarte mult.

Viața trupei Andre începe în toamna anului 1998, când Andreea Antonescu și Andreea Bălan intră pentru prima oară în studio. Andreea a debutat cu adevărat pe scena muzicii românești în trupa Andre alături de Andreea Bălan, fiind considerată cea mai tare trupă din România, lansând hit-uri peste hit-uri.

Viata artistei,a intrat intr-un con de umbra,avand aparitii sporadice.Acum se ocupa de o revenire notabila.
*cand eram mica,am stat in cartier cu ea (n.r. Potcoava).Am vrut sa ii cer un autograf dar imi era rusine.Silly one :))
 
De curiozitate,lansez provocarea sa dai si tu un search pe Google,sa afli informatii despre locul in care locuiesti.
Un om fain,Mircea Hodarnau,adună informații prețioase despre activitatea culturală din Mediaș, județul Sibiu, din perioada anilor 1950 – 2015,lansand doua volume „Medieșenii rock and roll”,aici gasesti linkul pentru comunicatul de presa si aici,alte informatii utile.
 

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s