In mai ai vinul cel mai fain

     Nu stiu ce spuneti voi dar..mi-a ajuns cea zapada.Am incercat sa ma avant din casa dar,hop,am ajuns doar pana la poarta.Nu e bai,m-am intors ca o invingatoare dar acoperita de zapada din cap pana in picioare.Strumfii sunt o nimica toata pe langa mine :))


Stiu ca pe vremea asta,merge un vin bun cu mirodenii si scortisoara.Nu? Te-am nimerit.Mirosul imbatator si savoarea vinului iti face fata rumena si ochii sa iti sclipeasca.Uh,fugi repede la bucatarie si apoi savureaza articolul. :)) 


Eu nu sunt mare cunoscatoare a vinurilor.Adica eu le impart in:vin rosu si vin alb :))E ca si cum as spune ca eu vad doar in culori sau doar in alb si negru. Cunoscatorii soiurilor de vin o sa ma blameze acum.Scuze oameni buni,va apreciez munca.Fara voi nu am savura un vin alb spumos la desert sau un vin rosu bun la o friptura delicioasa.

Atunci cand te hotarasti sa bei un vin bun,cei de la Vinarte au o gama larga de vinuri ce poate fi găsită doar în listele restaurantelor şi magazinelor specializate.Cuprinde o varietate multiplă de vinuri produse din soiuri de struguri locale şi internaţionale cultivate în Podgoriile Mehedinţi şi Dealu Mare.


Nu stiu cum sunteti voi,dar eu am avut intotdeauna o slabiciune pentru vinul alb.De ce? Nu stiu.Poate din cauza ca de mici,ni se da sa “gustam putin” din paharul de sampanie(vin spumant).Si am ramas “marcata” de gustul vinului alb.

De aceea,Tamaioasa romaneasca este exemplul cel mai potrivit in ceea ce priveste un vin alb spumos delicios.Din Tamaioasa romaneasca se prepara cele mai bune vinuri albe aromate deosebite.Aroma specifică a vinului, ce amintește de florile de câmp, se păstrează la învechirea în sticlă până la 7-8 ani, după această perioadă, intensitatea aromei începând să scadă.

Este un buchet delicat de arome fine si primavaratice,un vin ce este desavarsit de sfarsitul primaverii.Un vin de mai,suav dar foarte aromat si plin de tente imbietoare.O comoara ce asteapta sa fie descoperita.Vinul pe care l-as incadra in primele saptamani de mai, pe 13 mai exact,(nici pe la inceput nici pe la sfarsitul lunii),pus la rece si savurat intr-un hamac la umbra unui copac batran.

Datorita originii sale,vinul obținut din Tămâioasă era foarte apreciat, vechii greci transportându-l, în amfore, în porturile Mării Mediterane.Tamaioasa romaneasca este pur si simplu Fata Morgana a Mediteranei.

Deci,daca aveti in plan sa savurati un tort delicios trebuie sa aveti alaturi si un pahar de Tamaioasa romaneasca alaturi.Cu ganduri de primavara in aceasta iarna geroasa 🙂

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s