Fara titlu


De ieri mi s-a strans un ghem in stomac.
Si nodul nu se mai desface.

Ieri,la ora 8 jumatate dimineata m-a sunat o prietena de familie, panicata sa vada daca sunt bine.Nu intelegeam.
“Esti bine?Ai mai plecat la Bucuresti?”
I-am raspuns ca nu,ca abia ma dezmeticeam.Si am intrebat-o de ce.
Mi-a raspuns scurt: “Deschide televizorul si o sa vezi.”

Dupa ce am terminat conversatia ,am deschis televizorul si am cautat un post de stiri.Am asteptat.In timpul asta mi-am activat si datele mobile sa verific feedul de pe Facebook..Au inceput sa imi sara in ochi cuvinte precum “arsi”,”Colectiv”,”raniti”,”morti”,”tineri”.Nu stiam ce sa cred..Pe fundal a prins viata vocea crainicului de stiri…”va tinem la curent cu starea grava a tinerilor din Colectiv..”


Iar apoi,s-a dezlantuit potopul de informatii.Tineri morti si multi raniti.S-au dus sa se distreze si au ajuns..sa nu se mai intoarca acasa.Puteam fi eu,puteai fi tu,putea fi prietenul tau,cea mai buna prietena sau chiar fratele tau.Haos.Groaza.Moarte.

Totul era descris ca si cum era pur si simplu o eroare umana.Pe bune,oameni buni?Am inceput sa citesc comentarii precum ca “Halloween era nu stiu ce manifestare satanica,si ca era al nu stiu catelea Halloween,cifrele Necuratului si ca formatia rock au cantat o melodie ce sugera moartea..”.Oameni buni,puteti fi mai ignoranti de atat?

Sunt mame ale caror prunci zac pe masa de la IML cu o eticheta atarnata pe deget pe care scrie numele lor si cand au murit.Sunt tati ale caror fete,nu le vor putea duce la altar pentru ca sunt fara suflare si desfigurate…Si sunt prieteni care si-au dat viata pentru altii,ca sa iasa vii de acolo..si ei nu au mai iesit.Au facut un sacrificiu…

..sacrificiu pe care noi,”astia vii”,o sa il trecem in ignoranta noastra.Ca doar nu degeaba se spune ca Romania e o tara de rahat,in care te duci viu la un banal concert si..ajungi mort pe masa de la morga.

Mi-am sunat prietenii de prin Bucuresti sa vad ca sunt bine..Toti sunt ok,chiar un amic mi-a multumit ca l-am tinut de vorba si i s-a descarcat bateria si nu s-a mai dus.That was close..

Am vazut comentarii precum ca”cluburile ar trebui inchise” sau ca sa “nu mai recunoastem Halloweenul ca e sarbatoare pagana” sau chiar “marsuri solemne pentru cei morti”.

Inteleg ca vreti sa aduceti un ultim omagiu,dar sa fim seriosi cu ce ii ajuta pe cei vii si care se zbat acum sa reziste? Mai bine sa ne mobilizam si sa ajutam pentru ca multe companii s-au oferit sa ajute precum :

– cazare gratuita in Bucuresti pentru rudele victimelor de la SKAL International Romania

– mancare si bautura pentru medici si donatori de la Trenta Pizza, Calif, Pizza Hut, Joseph 

Restaurant, Cinema City Romania, Starbucks Romania, MEGA IMAGE

– bilete de avion pentru rudele de gradul 1 si 2 din strainatate de la Vola.ro – Bilete Avion

Vola.ro va suporta integral costurile biletelor de avion pentru rudele de gradul I si II ale celor decedati, daca acestea se afla acum in afara tarii si doresc sa ajunga in Romania.

Ne puteti contacta non stop la +40214075300 sau rezervare@vola.ro

– Uber ajuta cu transport gratuit pentru donare

– Medlife ofera tratament in regim abulatoriu


– Farmacia Materna doneaza produse pentru vindecarea plagilor arse


– Istt Tratamentul Traumei ofera consiliere psihologica – programul de 6 sedinte de asistare psihologica de criza este oferit gratuit + Colegiul Psihologilor din Romania + Institutul pentru Fericire + Psihomedeor- Consultanta Psihologica, Psihoterapie + Fundatia Estuar ajuta!

Sa nu mai zic ca initiativa companiilor a fost asociata cu strategii de marketing “viclene” si ca asa isi fac publicitatea.Eu credeam ca omenia e mai presus in momentele astea decat rautatea..
M-am inselat.
Prostia e mai mare.

In legatura cu cluburile..Well,cineva a venit cu o initiativa foarte buna,precum sa nu se inchida cluburile si sa se redirectioneze o parte din profit spre familiile celor raniti.Am vazut pareri de oameni ignoranti..cata prostie nu am mai vazut pana acum!

Iar Halloweenul..noi am ales sa “adoptam” aceasta sarbatoare pentru ca nu ne-am plafonat la starea noastra pasiva.Asa ca,afirmatiile de genul ca ne-am indepartat de religie si ca bla bla bla…nu isi au rostul.Pentru ca vedeti voi,asa am facut intotdeauna,am pus totul pe seama lucrurilor “spirituale” in loc sa vedem ca din cauza prostiei si superficialitatii autoritatilor si oamenilor,au murit atatia oameni.Goana dupa bani,aviditatea ..


Eu sunt din Galati,si a murit si o fata de aici.
Nu este o mandrie sa stiu ca,acasa,parintii sunt sfasiati de durere.Azi o vor duce pe ultimul drum.In rochie de mireasa.Pentru ca,unii ratati,au permis sa se intample o catastrofa la un club.

De ce sunt asa revoltata?

Pentru ca putea fi oricine dintre noi,fara suflare,acolo in sicriu.
Si pentru ca noi,romanii,desi trecem prin atatea intamplari nefaste,dam uitarii totul,ca pe un fapt consumat.
Asta nu e un fapt consumat,pentru ca noi sutem generatia tanara care ar trebui intr-o buna zi sa conduca aceasta tara.Aceasta tara,care e data naibii,unde bisericile apar ca ciupercile dupa ploaie si medicii pleaca in strainatate pentru ca…Romania e de rahat si nu stiu sa le acorde multumirea necesara si respectul cuvenit medicilor.

Da,stau in spatele monitorului,si scriu.
Scriu pentru ca in momentul asta e singura modalitate in care pot sa ajut.
Si da,o sa mai scriu daca mai pot ajuta in modul asta decat sa fiu ignoranta.

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s