amintiri · blog · cautari · citeste · confruntarea generațiilor · corazon · cuplu · Despre mine · frumos · Galați · Love · lovelife

Noi,femeile…


Articolul ăsta este,zic eu,răspunsul la întrebarea de genul:”Nu înteleg de ce te mai suport?”


În ultima perioadă am auzit de la diverse persoane implicate în relaţii replici asemănătoare sau reacţii din partea celor din jur asupra relaţiei vizate.

Zilele mai mohorîte mi-au dat idei de a crea un articol în care sper să adun multe din gîndurile persoanelor cu care am discutat.


O relaţie-tradiţional,este bazată pe respect,dragoste şi încredere.

Dar în epoca modernă,se nasc şi relaţii moderne bazate pe alte principii precum :conformism,obişnuinţă şi veşnicul “nu cred că o să mai pot găsi pe cineva la fel”.


Nu o să despic firul în patru cum alte bloguri fac şi în care de multe ori se denigrează femeia,acolo unde le-am citit.O să scriu din perspectiva mea şi pe limba tuturor.


Noi,femeile,suntem complicate,paradoxale,”enervantoase”,geloase,sensibile etc dar suntem,logic,foarte uşor de descifrat.

Cum? Simplu:suntem uşor de iubit. Conform spuselor unui profesor de latina,femeile au fost lăsate să fie iubite nu înţelese…Doar că partea masculină doar trebuie să fie atentă la ce ne dorim,deşi de multe ori dăm semne contrare.
Noi,femeile,vrem dragoste,atenţie,ataşament,încredere,tachinare şi perspectiva unui viitor impreună cu persoana iubită.Cred că sună “cheesy”,vorba cuiva,dar este în gena noastră.


Noi,femeile,vrem să primim atenţie,indiferent dacă am spus cu jumătate de oră:”Lasă-mă-n pace,mă sufoci!”Şi după jumătate de oră intrăm în panică că nu avem niciun mesaj sau un apel de la persoana iubită.


Noi,femeile,vrem să nu fim sufocate dar vrem asta.Cum?Ei bine,aşa suntem.Este un mecanism prea complicat ca să fie înţeles.


Noi,femeile,vrem să fim răsfăţate,nu neapărat prin lucruri materiale ci prin gesturi frumoase.O plimbare după ore,un trandafir neplanificat,un prînz neplanificat cu mîncare de la Mc Donalds sau un ” Te iubesc!”spus la 23.30 cînd persoana nu se aşteaptă.


Noi,femeile,vrem să fim respectate…Să putem avea încredere în cel de lîngă noi,să ştim că ne putem baza pe el.


Noi,femeile,vrem să fim dorite..lovelife…şi dacă avem un deficit,pierdem din vedere restul calităţilor la persoana de lîngă noi..ne reorientăm spre altă persoană şi se strică toată ecuaţia de dragoste sau chiar ..se realizează una nouă 🙂


Noi,femeile,vrem pasiune,atitudine,spontaneitate,nonconformism.După o perioadă,intri într-o perioadă liniară şi te gandeşti:”Oare mai simt ceva pentru el?”.Şi ne imaginăm tot felul de scenarii şi reacţionăm greşit-luăm o pauză,ne ataşăm de altcineva sau chiar ne dăm seama că este doar o perioadă trecătoare,pentru că este normal să fie şi perioade de conformism,în care fiecare are nevoie de spaţiul său.


Noi,femeile,avem intuiţie,şi de cele mai multe ori ascultăm de ea..pînă în momentul în care..ne îndrăgostim şi începem să nu mai gîndim limpede..ne amăgim singure că ne înşelăm şi că nu intuim corect.Asta e o greşeală mare pe care o facem cu toatele.


Noi,femeile,avem un orgoliu FOARTE MARE,indiferent dacă e vorba de o amică sau de iubit.Totul pînă la demnitatea noastră.Spunem că “nu ne pasă”,dar de fapt,este opusul…ne dorim cu disperare ca cealaltă persoană să facă primul pas.


Noi,femeile,iubim foarte pasional şi de regulă,gelozia,ne “orbeşte”.Punem totul la îndoială şi nu mai gîndim limpede.Ne dăruim sufletul şi corpul..şi ne lăsăm în vîltoarea emoţiilor.


Noi,femeile,suntem shopaholice!!!Pantofi,dulciuri,parfumuri,haine…niciodată nu o să putem fi înţelese pentru comportamentul nostru avid..dar ne place,indiferent de părerea lor..
Noi,femeile,vrem senzaţii tari,dar ..doar în filme :))Ne place să admirăm actorii musculoşi şi chipeşi şi să ne lăudăm lor ,ca să îi tachinăm dar..tot la ei ne întoarcem..pentru că ei sunt actorii noştrii în filmul vieţii în doi.


Noi,femeile,suntem foarte sensibile,mai ales în “perioada veselă”.Scoatem perle precum “îmi vine să te castrez în momentul de faţă”,”cît mi-aş dori să fii o zi în locul meu,să vezi cum este”.


Noi,femeile,suntem perfecţioniste.Vrem ca totul să fie “ca la carte”.Şi ne chinuim,ne batem capul,ne enervăm,ne transformăm într-o “controlzilla”şi nimeni nu se mai înţelege cu noi.După ce ne atingem ţelul,totul este bine şi redevenim “noi”.


Noi,femeile,adorăm să fim lăudate.”Oau,ce schimbată eşti!”,”Ce bine îţi stă rochia nouă!”,sau “Ce cuplu frumos ai!”.Adorăm să ni se alimenteze egoul…indiferent dacă negaţi sau nu..:)

Noi,femeile,avem două personalităţi.Cea pe care o afişăm celor din jur şi cea pe care o avem cu persoana iubită în intimitate..este frumos cînd reuşim să le îmbinăm..

Noi,femeile,adorăm să facem poze.Ah,cîte poze nu avem…30 de poze minim pentru ca una să ne convină..


Noi,femeile,muncim mult şi ne implicăm mult în sarcinile de zi cu zi sau în proiectele noastre.Chiar şi o banală curăţenie durează 2-3 ore pentru a fi sigure că a ieşit cum trebuie.

Noi,femeile,suntem foarte fragile.


Noi,femeile,suntem foarte gurmande,de asta facem sală,să ardem shaorma din seara precedentă,spunînd că este pentru tonifiere…dar ne gîndim la mîncarea nesănătoasă din KFC sau McDonalds..

Noi,femeile,suntem într-o continuă căutare a lui Făt-Frumos.Şi atunci cînd credem că l-am găsit ne dăm seama că avem un prinţ transformat dintr-o broască rîioasă.(în special după despărţiri)

Noi,femeile,vorbim mult şi repede.Subiecte banale,plictisitoare,fashion,bîrfe..povestim cu efervescenţă şi pe ei îi pierdem de la prima propoziţie.Face parte din farmecul nostru personal..


Noi,femeile,ne bucurăm ca nişte copii în ziua de Crăciun atunci cînd primim cadouri.Curiozitatea,fericirea şi exuberanţa este în fiecare por..
Aş putea continua la nesfîrşit..dar mă opresc aici,pînă data viitoare..

Lasă-ți amprenta aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.